Ciasto spod widelca
Ciasto ucierane, które zrobione zostało przy pomocy… widelca.
Ciasto spod widelca - wykonanie:
Składniki na kruszonkę wysiekać i zagnieść. Włożyć do woreczka i wstawić do zamrażarki na ½ godziny.
Wszystkie składniki ciasta przełożyć do miski, zachowując kolejność z przepisu. Ubić widelcem (można użyć miksera - będzie szybciej).
Wylać na blaszkę i ułożyć owoce. Posypać kruszonką. Piec przez ok. 1 godz. w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu można udekorować cukrem pudrem.
Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.
Ciasto spod widelca krok po kroku - zobacz film:
Zobacz także inne przepisy na pyszne ciasta:
Miodownik umili popołudniową kawę
Czekoladowe ciasto z sernikiem w środku nie wymaga wiele pracy