Reklama

Ciasto spod widelca

Ciasto ucierane, które zrobione zostało przy pomocy… widelca.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • ¾ szklanki śmietany
  • ¾ szklanki oleju
  • 3 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • maliny lub borówki

Składniki na kruszonkę

  • ½ kostki masła
  • ½ szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki

Ciasto spod widelca - wykonanie:

Składniki na kruszonkę wysiekać i zagnieść. Włożyć do woreczka i wstawić do zamrażarki na ½ godziny.

Wszystkie składniki ciasta przełożyć do miski, zachowując kolejność z przepisu. Ubić widelcem (można użyć miksera - będzie szybciej).

Wylać na blaszkę i ułożyć owoce. Posypać kruszonką. Piec przez ok. 1 godz. w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu można udekorować cukrem pudrem.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Reklama

Ciasto spod widelca krok po kroku - zobacz film:

Zobacz także inne przepisy na pyszne ciasta:

Miodownik umili popołudniową kawę

Czekoladowe ciasto z sernikiem w środku nie wymaga wiele pracy

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: Przepisy Ewy Wachowicz | Ewa Wachowicz | ciasto | deser | szybki deser
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy