Ciasto z orzechami i koniakiem

Pastę lub drobno posiekane daktyle wystarczy dodać do zmielonych migdałów albo orzechów razem z masłem orzechowym, by zrobić aromatyczny wegański spód, np. do szarlotki lub sernika
Pastę lub drobno posiekane daktyle wystarczy dodać do zmielonych migdałów albo orzechów razem z masłem orzechowym, by zrobić aromatyczny wegański spód, np. do szarlotki lub sernika123RF/PICSEL

Składniki

  • 125 g orzeszków ziemnych
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 400 g daktyli bez pestek
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 145 g masła
  • 2 szklanki mąki
  • 3 jaja
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki koniaku
  • szklanka cukru
  • szczypta soli
Krystyna Janda o filmie "Słodki koniec dnia" i o wolnościStyl.pl
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?