Cudowny chleb pszenny

Chleb pszenny
Chleb pszennymateriały prasowe

Składniki

na 1 prostokątną formę (11 X 30 cm, 25 kromek)

  • 150 g ziaren pszenicy
  • skórka starta z jednej cytryny z ekologicznej uprawy
  • 400 ml naturalnej serwatki (o temperaturze pokojowej, albo maślanki)
  • 1 kostka drożdży (42 g)
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 500 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej
  • 250 g chudego twarogu (o temperaturze pokojowej)
  • 2 pęczki pietruszki (albo inne wiosenne zioła, także dziko rosnące)
  • 2 łyżeczki soli
  • mąka do zagniatania
  • tłuszcz i mąka do formy
Okładka książki "Moja zielona dieta"
Okładka książki "Moja zielona dieta"materiały prasowe
Sałatka chlebowa z Bliskiego WschoduStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?