Cukiniowo-ziemniaczany kuku z szafranem

Cukiniowo-ziemniaczany kuku z szafranem
Cukiniowo-ziemniaczany kuku z szafranemmateriały prasowe

Składniki

  • oliwa, do skrapiania
  • 12 dużych jajek
  • 500 g cukinii, startej i odciśniętej
  • 350 g ziemniaków, podgotowanych, ostudzonych i grubo startych
  • 1 pęczek dymki, cienko pokrojony
  • 1 g (mniej więcej szczypta) nitek szafranu, zmielonych i zalanych 2 łyżkami wrzątku
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2–3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 czubate łyżeczki soli morskiej w płatkach
  • świeżo mielony czarny pieprz
8-10
Okładka książki "Sirocco" Sabriny Ghayour
Okładka książki "Sirocco" Sabriny Ghayourmateriały prasowe
Placki z cukinii - lepsze niż ziemniaczaneInteria KulinariaInteria Kulinaria
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?