Czas na maliny z jogurtem
Maliny to bogactwo witamin: C, E, B1, B2, B6. Znajdziemy w nich także substancje mineralne takie jak: potas, magnez, wapń oraz żelazo.

Składniki
na granolę
- 50 g płatków owsianych
- po 2 łyżki orzechów włoskich, laskowych i migdałów
- 150 g daktyli
- 2 łyżki sezamu
- duża szczypta cynamonu
- 1 duży kubek
- jogurtu naturalnego sezonowe owoce,
- np. maliny i borówki listki mięty
- 1/2 szklanki uprażonych ziaren słonecznika i dyni
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju kokosowego
4
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na granolę przełóż do blendera i zmiksuj do uzyskania lekko posklejanej, ale sypkiej konsystencji. (Taką granolę możesz przechowywać w słoiku do dwóch tygodni). Do szklanych naczyń nałóż porcję granoli. Dodaj 3-4 łyżki jogurtu naturalnego. Nie mieszaj. Umyj i delikatnie osusz borówki oraz maliny (lub inne ulubione owoce). Dodaj je do deseru. Jeszcze raz warstwowo ułóż wszystkie składniki. Udekoruj listkami mięty.
Zobacz także: