Czerwona polenta z ragu z koźlęciny

Czerwona polenta z ragu z koźlęciny
Czerwona polenta z ragu z koźlęciny materiały prasowe

Składniki

- ragu:

  • 1,2 kg koźlęciny z kością, mięso należy pokroić na 4-centymetrowe kawałki i obtoczyć w mące
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • 40 g masła, niesolonego
  • pół cebuli, drobno posiekanej
  • 1 łodyga selera naciowego, drobno pokrojona
  • 1 marchewka, drobno pokrojona
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 liść laurowy
  • 4 gałązki tymianku
  • 375 ml wytrawnego, białego wina
  • 2 filiżanki bulionu z kurczaka
  • 2 filiżanki posiekanego jarmużu, usmażonego na chrupko i odsączonego z tłuszczu
  • 100 g szynki prosciutto, pokrojonej w drobne kawałki

Składniki

- polenta:

  • 1 litr wody
  • 200 g drobnej czerwonej kaszy kukurydzianej
  • 150 g masła, niesolonego, pokrojonego w kostkę
  • sól do smaku
  • 70 g sera Parmigiano Reggiano, startego na drobnej tarce

Sposób przygotowania:

Oglądaj Artystyczną kuchnię Poh na Nat Geo People!materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?