Dania z grilla. Steak Hache

 Steak Hache
Steak HacheStyl.pl/materiały prasowe

Steak Hache  (1 porcja)

Zobacz również:

    • Unikaj dorzucania do paleniska gazet, kartonów, sztucznych podpałek - w czasie grillowania wydzielają się z nich niebezpieczne dla zdrowia substancje, które kumulują się w przygotowywanych potrawach.
    • Mięsa należy grillować na tackach aluminiowych lub folii aluminiowej. Grillowanie bezpośrednio na ruszcie powoduje, że tłuszcz skapuje na żarzące się węgle i pali się, wydzielając toksyczne substancje.
    • Unikaj gotowych mieszanek przypraw i sosów - zawierają wiele niepotrzebnych substancji (cukier, glutaminian sodu, konserwanty itp.)
    • Stosuj naturalne zioła i przyprawy, sosy przygotowywać np. na bazie pomidorów lub jogurtu.
    • Unikaj bułek przeznaczonych do grillowania, przygotowywania hamburgerów - jest w nich cała masa konserwantów i zero błonnika, który jest potrzebny dla organizmu. Zamiast nich warto sięgnąć po grahamki lub pełnoziarniste bułki, ale i z nimi nie należy przesadzać - co za dużo, to nie zdrowo.
    • Nie zapominaj o dodatku warzyw do grillowanych mięs.
    • Ogranicz lub wyeliminować spożycie alkoholu na rzecz wody.
    • Nie sięgaj po soki i inne słodkie napoje. Lepiej przygotować wodę mineralną z kostkami lodu, sokiem z cytryny lub limonki i miętą.
    Zdrowe grillowanieStyl.pl/materiały prasowe
    Styl.pl/materiały prasowe
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?