Deser malinowy z bezami
Wyjątkowy smak, prosty przepis.
Składniki:
600 ml śmietany 36%
50 g brązowego cukru
2 łyżki kakao
12 bez
600 g malin
łyżeczka cukru pudru
Śmietanę ubij z cukrem i dodaj przesiane kakao. Do masy wrzuć pokruszone bezy i delikatnie wymieszaj. Dodaj rozgniecione blenderem maliny (kilkanaście odłóż do dekoracji).
Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Przełóż do niej masę i wygładź wierzch.
Wstaw na 4 godziny do zamrażarki, a potem jeszcze na godzinę do lodówki.
Wyjmij z tortownicy i usuń folię.
Deser ozdób malinami i posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 30 minut + 5 godzin chłodzenia
Przepis dla 6 osób
Przepis pochodzi z książki "Desery"