Deser malinowy z bezami
Wyjątkowy smak, prosty przepis.

Składniki:
600 ml śmietany 36%50 g brązowego cukru2 łyżki kakao12 bez600 g malinłyżeczka cukru pudru
Śmietanę ubij z cukrem i dodaj przesiane kakao. Do masy wrzuć pokruszone bezy i delikatnie wymieszaj. Dodaj rozgniecione blenderem maliny (kilkanaście odłóż do dekoracji).Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Przełóż do niej masę i wygładź wierzch.Wstaw na 4 godziny do zamrażarki, a potem jeszcze na godzinę do lodówki.Wyjmij z tortownicy i usuń folię.Deser ozdób malinami i posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 30 minut + 5 godzin chłodzenia
Przepis dla 6 osób
Przepis pochodzi z książki "Desery"
