Domowe spaghetti
Domowe spaghetti to szybkie danie. Wystarczy ugotować makaron, przygotować ulubione dodatki na sos i potrawa gotowa. My polecamy mięso mielone, pieczarki, marchewkę i seler - dzięki temu nasze spaghetti jest niezwykle pożywne.

Składniki
- pieprz
- bazylia
- 2-3 ząbki czosnku
- oregano
- 30 dag mięsa mielonego
- 1 cebula
- makaron spaghetti
- 1 szklanka bulionu
- 1/2 szklanki koncentratu pomidorowy
- 1 marchewka
- sól
- 1/2 selera
- 20 dag pieczarek
- parmezan
Domowe spaghetti - przygotowanie:
Cebulę obrać, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Marchew i seler obrać, umyć, pokroić w maleńką kosteczkę. Grzyby oczyścić, pociąć w plasterki. Na oleju zeszklić czosnek i cebulę. Dodać marchewkę, i seler. Smażyć kilka minut.
Do warzyw dodać mielone mięso i mieszając, przysmażyć. Następnie dodać koncentrat pomidorowy (warto dodać szczyptę cukru), sól, pieprz i zioła do smaku. Całość zalać gorącym bulionem. Przykryć i dusić około 10-15 minut.
Po kwadransie dorzucić plastry pieczarek, przemieszać i dusić, nie przykrywając. W tym czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Przełożyć do dużej miski. Gorący sos wyłożyć na makaron. Posypać parmezanem.
Zobacz także inne pomysły na spaghetti: