Domowy hamburger z polędwicą

Polędwica dobrze komponuje się z bazylią i tymiankiem
Polędwica dobrze komponuje się z bazylią i tymiankiem123RF/PICSEL

Składniki

  • 30 dag posiekanej polędwicy
  • bułka do hamburgerów
  • czerwona cebula
  • ogórek
  • pomidor
  • keczup
  • kilka liści sałaty
  • majonez
  • ser w plastrach
  • sól i pieprz

Z mięsa zrób płaski kotlet wielkości bułki. Usmaż z obu stron i dopraw solą oraz pieprzem.

Bułkę przekrój na pół i podpiecz na suchej patelni.

Złóż hamburgera, zaczynając od dołu w następującej kolejności: majonez, soczyste mięso, ser, plasterki ogórka, sałata, pomidor, cebula i ketchup.

Bułkę przykryj i podawaj.

Zobacz także:

Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas