Reklama

Domowy majonez

Naturalny, bez konserwantów, pełen smaku? Wypróbuj przepis na domowy majonez- doda twoim świętom niepowtarzalnego smaku.

Składniki

  • 2 żółtka dużych jajek
  • 1 łyżka musztardy
  • 300 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka octu winnego lub jabłkowego
  • 1 łyżka ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Jajka sparz. Żółtka wbij do wysokiego naczynia i utrzyj z musztardą. 

2. Zacznij miksować, dolewając wąskim strumieniem olej rzepakowy. 

3. Następnie dodaj ocet oraz odrobinę wody do rozcieńczenia. 

4. Majonez dopraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.  

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy