1. Roztop 50 g masła, dodaj letnie mleko, drożdże, żółtka, 50 g cukru, cukier waniliowy i 230 g mąki. Wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, przełóż je na stolnicę podsypaną mąką.
Zagnieć ciasto. Jeśli będzie się kleić, podsyp nieco mąki. Uformuj 10 kul tej samej wielkości.
3. Umieść kule ciasta w foremkach wysmarowanych masłem i oprószonych mąką. Ponownie odstaw do wyrośnięcia.
4. Składniki na kruszonkę rozetrzyj palcami lub posiekaj nożem.
5. Wyrośnięte ciasto posmaruj z wierzchu żółtkiem wymieszanym z łyżeczką mleka i posyp kruszonką. Piecz w 160 stopniach C przez 20 minut, do suchego patyczka.