Kapustę oczyść i drobno poszatkuj. Przełóż do garnka i zalej 2 szklankami wody. Następnie dodaj trochę soli i gotuj przez 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij. Wsyp mąkę i chwilę podsmaż. Dodaj kapustę razem z wodą i dokładnie wymieszaj.
Wrzuć przyprawy - liść laurowy, ziele angielskie. Całość duś przez około 15 minut. Po częściowym odparowaniu płynu kapustę przykryj i od czasu do czasu mieszaj, aby się nie przypaliła.
Pod koniec duszenia dopraw ją do smaku solą, pieprzem, szczyptą chili oraz sokiem z cytryny. Na sam koniec dodaj drobno posiekany koperek.
Kapustę wyłóż na talerze. Na wierzchu ułóż przesmażone na złoty kolor pierogi z mięsem (możesz je posypać podsmażonymi kawałkami boczku).