Reklama

Dyniowa pasta na tosty

Sezon na dynię właśnie się rozpoczyna! Polecamy przepis na pastę dyniową, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do tostów i kanapek.

Składniki

  • 50 dag dyni
  • papryczka chili
  • 5 łyżek gęsiego smalcu
  • 3 gałązki tymianku
  • kminek
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Oczyść dynię i pokrój ją w kostkę. Z papryczki chili wyjmij nasiona i drobno ją posiekaj. Smalec gęsi rozpuść w rondelku z grubym dnem. 

2. Dodaj dynię, papryczkę chili i kminek. Całość podsmaż na wolnym ogniu. Kiedy dynia zmięknie, zmiksuj ją na gładki krem i dopraw do smaku listkami tymianku, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i sokiem z cytryny.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy