Farinata z fasolką i papryką

Dzięki zawartości mąki z ciecierzycy i fasoli potrawa jest sycąca oraz bogata w białko, błonnik i żelazo. W diecie roślinnej strączki są niezastąpione
Dzięki zawartości mąki z ciecierzycy i fasoli potrawa jest sycąca oraz bogata w białko, błonnik i żelazo. W diecie roślinnej strączki są niezastąpionemateriały prasowe

Składniki

  • mąka z ciecierzycy 1 szklanka (140 g)
  • woda 1 szklanka (250 ml)
  • kolendra świeża garść (10 g)
  • ziemniaki ugotowane 2 sztuki (140 g)
  • papryka czerwona 1/2 sztuki (70 g)
  • papryka zielona 1/2 sztuki (70 g)
  • fasola czerwona konserwowa 3/4 szklanki (120 g)
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • przyprawy: 1 łyżka płatków drożdżowych, 1 płaska łyżeczka papryki wędzonej, 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego mielonego
  • sól do smaku; opcjonalnie 1/2 papryczki chili lub chipotle świeżej,
  • 1/4 cebuli czerwonej i/lub 1 ząbek czosnku
  • kolendra świeża do podania
Dieta na roślinach. 100 wegańskich pomysłów na każdy posiłek
Dieta na roślinach. 100 wegańskich pomysłów na każdy posiłekmateriały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?