Reklama

Fasolka po bretońsku

Składniki

  • 50 dag białej fasoli
  • 25 dag wędzonego boczku
  • 2 cebuli
  • 1 łyżki mąki
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • mielona ostra papryka

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować. Cebulę posiekać. Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę w półplasterki. Na oleju zeszklić cebulę i czosnek, przełożyć do garnka z fasolą. Boczek i kiełbasę oprószyć mąką, podsmażyć i również dodać do fasoli.

Wszystko zalać wodą. Przyprawić. Gotować około 30 minut. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i raz jeszcze doprawić.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy