Reklama

​Florentynki

Pyszne bakaliowe ciastka.

Składniki

  • 100 g kandyzowanych pomarańczy lub kumkwatów
  • 125 g cukru
  • 50 g miodu + 25 g glukozy
  • 100 g płatków migdałowych
  • 16 g wiśni koktajlowych
  • 75 g śmietanki 18 proc.

Florentynki - przygotowanie:

Wymieszaj śmietankę, cukier, miód i glukozę w rondlu. Podgrzej do 102 st. C, co chwilę mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj kandyzowane owoce i płatki migdałowe. Starannie wymieszaj. Nakładaj porcje do foremek lub na papier do pieczenia. Udekoruj wisienkami. Piecz na złocisty kolor w 170 st. C przez ok 10-15 minut.

Podawaj po ostudzeniu.

​Florentynki krok po kroku - zobacz film:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy