Granola z jogurtem i truskawkami

Granola z jogurtem i truskawkami, fot. Magdalena Cielenga-Wiaterek
Granola z jogurtem i truskawkami, fot. Magdalena Cielenga-Wiaterekmateriały prasowe

Składniki

na około 1 kg granoli

  • 1 szklanka płatków jęczmiennych
  • 1 szklanka płatków orkiszowych
  • 1 szklanka płatków jaglanych
  • 1 szklanka płatków gryczanych
  • ½ szklanki maku
  • 1 szklanka pestek słonecznika
  • ½ szklanki sezamu
  • ½ szklanki pestek dyni
  • ½ szklanki siemienia lnianego
  • 1 szklanka rodzynek
  • ½ szklanki suszonych żurawin
  • 2 szklanki świeżo wyciśniętego, niesłodzonego soku jabłkowego
  • 4 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • ½ szklanki melasy

na 4 porcje granoli z jogurtem i truskawkami:

  • 2 szklanki gęstego naturalnego jogurtu (może być roślinny)
  • 1 szklanka umytych, odszypułkowanych i pokrojonych na ćwiartki truskawek
  • 1 szklanka granoli
  • 4 łyżki melasy z buraków
Okładka książki "Zielenina na talerzu"
Okładka książki "Zielenina na talerzu"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?