Gratin z kalafiora

Warto wiedzieć, że do przygotowania gratinu można wykorzystać różne warzywa, jednak najczęściej robi się go według receptury francuskiej, z dodatkiem ziemniaków
Warto wiedzieć, że do przygotowania gratinu można wykorzystać różne warzywa, jednak najczęściej robi się go według receptury francuskiej, z dodatkiem ziemniaków123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 duży kalafior
  • 2 cebule
  • 100 g masła
  • 350 g różnych serów, np. gouda, cheddar, grana padano
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 pęczek natki
  • 3 łyżki pestek dyni
  • sól himalajska
Zapiekanka ziemniaczana z orzeszkami piniowymiStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?