1. Drożdże rozpuszczamy w 150 ml letniej wody, dodajemy przesianą mąkę, łyżkę oliwy z oliwek, szczyptę soli i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15-20 minut.
2. Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory, doprawiamy pieprzem i solą, dusimy. Na koniec miksujemy blenderem na gładki sos.
3. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso mielone, doprawiamy pieprzem, solą i smażymy do odparowania wody.
4. Umyte papryki kroimy w paski, czarne oliwki w krążki, a ser feta w plastry.
5. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na owalny placek i przekładamy na blachę. Smarujemy sosem pomidorowym, wykładamy ser, mięso, paprykę, oliwki i chili. Pieczemy 30 minut w 200ºC.