Reklama

Reklama

Grillowana sałata rzymska z burratą i chipsami z boczku

Przepis na niekonwencjonalne i pyszne danie z grillowaną sałatą w roli głównej.

Składniki

  • sałata rzymska mini
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 7 plastrów boczku wędzonego parzonego
  • sól
  • burrata
  • 50 g orzechów laskowych, prażonych
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 4 cienkie kromki pieczywa

Sposób przygotowania:

Sałatę rzymską kroimy wzdłuż bądź na ćwiartki. Smażymy ją na mocno rozgrzanej patelni z oliwą od strony cięcia razem z pomidorkami, do zarumienienia. Boczek układamy na zimnej patelni bez tłuszczu. Smażymy go do uzyskania chrupiących chipsów. Na tej samej patelni układamy kromki pieczywa i smażymy do uzyskania chrupiących grzanek. Na talerzu układamy grillowaną sałatę, burratę, chipsy z boczku oraz pomidorki koktajlowe. Całość delikatnie solimy i posypujemy orzechami laskowymi. Podajemy z chrupiącymi grzankami. Smacznego!

Reklama

Polsat

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje