Reklama

Reklama

Grillowany kurczak ze szparagami i ryżem

Składniki na potrawę

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 brokuł
  • 200 g brązowego ryżu
  • 200 g świeżych liści szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku

Składniki na marynatę

  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • garść listków bazylii

>>> Sposób przygotowania znajdziesz na następnej stronie <<<

1. Wymieszaj oliwę, miód, musztardę i sok z cytryny. Dodaj zmiażdżony ząbek czosnku, rozmaryn i bazylię. Wsyp sól i pieprz, wymieszaj. 

2. Z piersi kurczaka usuń chrząstki. Włóż mięso do marynaty na ok. pół godziny. 

3. Ugotuj ryż. 

4. Umyj i podziel na różyczki brokuł. 

5. Na maśle podduś szpinak z posiekanym ząbkiem czosnku i ryżem. 

6. Na patelni grillowej ułóż pokrojonego w paski kurczaka. Gdy będzie prawie gotowy, dodaj skropione marynatą szparagi i różyczki brokuła. Gotowe danie wyłóż na talerze.

Zobacz także:

Reklama

Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje