Reklama

Gryczane naleśniki z pesto

Francuski przysmak.

Składniki

  • 10 dag mąki gryczanej
  • 10 dag rukoli
  • 3 łyżki orzeszków piniowych
  • 3 łyżki sera parmezan
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 dag miękkiego koziego sera
  • 15 dag suszonych pomidorów
  • sól, pieprz

1. Zrobić ciasto na naleśniki: wsypać do miski mąkę, dodać sól i szklankę wody, dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę.

2. Przygotować pesto: umytą rukolę zmiksować z 5 łyżkami oliwy, posiekanym czosnkiem, uprażonymi na suchej patelni orzeszkami i startym parmezanem. Doprawić solą i pieprzem.

3. Na łyżce oliwy usmażyć cztery duże naleśniki. Każdy posmarować pesto. Nałożyć plastry sera, pokrojone pomidory, zwinąć w kopertę.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy