Grzanki z grilla

Składniki
- długa bułka
- 10 dag masła
- 2 opakowania mozzarelli mini (przekrojone na pół)
- 20 dag startego na tarce żółtego sera
- zioła: pietruszka, bazylia, tymianek
- ząbek czosnku
Zioła i czosnek drobno posiekaj i dokładnie połącz z miękkim masłem. Bagietkę pokrój na centymetrowe kromki i podpiecz, aż się lekko zarumienią. Następnie wystudź je i posmaruj ziołowym masłem. Każdą posyp serem i połóż po kilka połówek mini mozzarelli. Ułóż grzanki na ruszt i grilluj, aż ser dobrze się rozpuści.
Jak elegancko zaprezentować danie na talerzu?
Smak ma ogromne znaczenie, ale od dawna wiadomo, że jemy również oczyma. Właśnie dlatego szefowie kuchni w najlepszych restauracjach dbają nie tylko o to, by potrawy były pyszne, ale układają je na talerzach z artystyczną kreatywnością i zegarmistrzowską precyzją. Warto zainspirować się ich pracami i wypracować własny styl.














