Grzybowy Stroganow

Grzybowy Stroganow
Grzybowy Stroganowmateriały prasowe

Składniki

na 4-6 porcji

  • 250 g boczniaków
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • olej do smażenia
  • 4 szalotki
  • 250 g pieczarek
  • 4 łyżki żubrówki
  • olej do smażenia
  • 3⁄4 szklanki mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy, sarepskiej lub dijon
  • 1⁄2 ogórka kiszonego, posiekanego
  • sól i czarny pieprz

do podania

  • natka pietruszki
  • kostki ogórka kiszonego
  • posiekana szalotka
  • czarny pieprz

Grzybowy Stroganow - przygotowanie:

Okładka książki "Nowa Jadłonomia"
Okładka książki "Nowa Jadłonomia"materiały prasowe
„Ewa gotuje”: StroganowPolsatPolsat
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?