Reklama

Gulasz wołowy z dynią

Klasyka z dodatkiem dyni.

Składniki

  • 50 dag wołowiny
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki słodko-kwaśnego sosu chili
  • żółtko
  • czerwona cebula
  • 2 papryczki chili
  • 40 dag miąższu dyni
  • czerwona papryka
  • garść czosnku niedźwiedziego
  • łyżka oleju roślinnego
  • 3 łyżki sezamu

Mięso pokrój w paski i włóż do miski. Dodaj sos sojowy, olej sezamowy, sos chili i żółtko.

Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki.

Kawałki dyni gotuj we wrzącej, posolonej wodzie przez 8 minut. Wyjmij i odcedź.

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę, papryczki chili, paprykę i dynię.

Wyjmij warzywa i wrzuć mięso.

Całość podsmaż i ponownie dodaj warzywa, a także czosnek niedźwiedzi i nasiona sezamu.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy