Idealna na niedzielny obiad: Zapiekanka z rybą
To pomysł na apetyczną i sytą potrawę dla całej rodziny.
Przygotowanie
Umyte i osuszone filety pokrój w kawał- ki. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Włóż do lodówki. Cebule drobno posiekaj. Ogórki oraz szynkę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 20 g masła. Wrzuć cebulę, zeszklij.
Wrzuć szynkę i ogórki, mieszając smaż 2-3 min. Dodaj śmietanę, musztardę oraz mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Duś, ciągle mieszając, około 5 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym masłem i ułóż rybę. Zalej przestudzoną masą śmietanową. Wierzch posyp startym serem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
Zobacz także: