Idealnie grillowane
Składniki
- 50 dag polędwiczki
- sól morska i świeżo zmielony
- czarny pieprz
- 2 łyżki oliwy
na sos rabarbarowo-balsamiczny
- 4 łodygi rabarbaru
- 1/4 szklanki cukru
- łyżka miodu
- 4 łyżki octu balsamicznego
- sól i pieprz
Polędwiczkę dopraw solą i pieprzem, wysmaruj oliwą i odłóż do zamarynowania na całą noc w lodówce.
Mięso ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj przez około 8 minut. Następnie zawiń je w folię aluminiową i połóż na grillu na kolejne 10 minut.
Otwórz polędwiczkę i odłóż na 4 minuty, aby odpoczęła. Zlej sok z folii. l Rabarbar pokrój na centymetrowe kawałki, włóż do rondelka, wlej odłożony sok z folii, dodaj cukier, miód, sól i pieprz. Mieszając, smaż przez kilka minut. Dolej ocet i gotuj do miękkości. Podawaj z mięsem.
Zobacz także: