Reklama

Idealnie grillowane

Składniki

  • 50 dag polędwiczki
  • sól morska i świeżo zmielony
  • czarny pieprz
  • 2 łyżki oliwy

Składniki na sos rabarbarowo-balsamiczny

  • 4 łodygi rabarbaru
  • 1/4 szklanki cukru
  • łyżka miodu
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • sól i pieprz

Polędwiczkę dopraw solą i pieprzem, wysmaruj oliwą i odłóż do zamarynowania na całą noc w lodówce. 

Mięso ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj przez około 8 minut. Następnie zawiń je w folię aluminiową i połóż na grillu na kolejne 10 minut.

Otwórz polędwiczkę i odłóż na 4 minuty, aby odpoczęła. Zlej sok z folii. l Rabarbar pokrój na centymetrowe kawałki, włóż do rondelka, wlej odłożony sok z folii, dodaj cukier, miód, sól i pieprz. Mieszając, smaż przez kilka minut. Dolej ocet i gotuj do miękkości. Podawaj z mięsem.

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy