Indycze sznycelki w sosie bolońskim

Indycze sznycelki w sosie bolońskim
Indycze sznycelki w sosie bolońskim123RF/PICSEL

Składniki

  • 20 dag marchewki
  • sól
  • 1 duża cebula
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • DD40 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ok. 250 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mieszanki suszonych ziół włoskich
  • 1 duża puszka (850 ml) pomidorów bez skórki
  • 40 dag spaghetti
  • 2 sznycle z indyka (po ok.
  • 20 dag każdy)
  • bazylia
  • 1-2 dag smalcu
  • 12,5 dag mozzarelli
Ciasto na makaron ze szpinakiemStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?