Jabłkowe tarty w wersji mini
Mały deser "na raz", to najlepszy sposób na słodkie co nieco do kawy. Polecamy sprawdzony przepis na małe tarty z jabłkami.
Składniki
na ciasto
- 250 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 50 g cukru pudru
- 150 g zimnego masła
- 1 jajko
na ciasto
- 200 g masła miękkiego
- 150 g cukru
- 200 g zmielonych migdałów
- 30 g mąki
- 4 jajka
- 2 jabłka
Sposób przygotowania:
Ciasto po wyrobieniu odstawiamy do lodówki na 1h. Nadzienie: ubijamy mikserem masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę i migdały. Rozkładamy ciasto w foremkach, wlewamy nadzienie. Na wierz układamy pocięte na plasterki jabłko. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 20 min. Smacznego!