Reklama

Reklama

Jajka sadzone w papryce

Czerwona, zielona, żółta – wszystkie pyszne i zdrowe. Teraz papryki są najsmaczniejsze i najbardziej wartościowe.

Składniki

  • strąk papryki w dowolnym kolorze
  • 2 jajka
  • masło (najlepiej klarowane)
  • garść rukoli
  • sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

1. Paprykę przetnij w najgrubszym miejscu. Odetnij dwa krążki o grubości ok. 1,5 cm. Podsmaż lekko z jednej strony na maśle. 

2. Odwróć i w każdy krążek wbij jajko. Posyp solą i pieprzem. Smaż na średnim ogniu, aż białko się zetnie. Możesz przykryć pokrywką, aby przyspieszyć ten proces.

3. Jeśli lubisz mocno ścięte jajka, odwróć je na drugą stronę i dosmaż. Udekoruj rukolą.  

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy