Jajka sadzone w papryce

Czerwona, zielona, żółta – wszystkie pyszne i zdrowe. Teraz papryki są najsmaczniejsze i najbardziej wartościowe.

Gotową potrawę możesz posypać natką pietruszki lub koperkiem
Gotową potrawę możesz posypać natką pietruszki lub koperkiem123RF/PICSEL

Składniki

  • strąk papryki w dowolnym kolorze
  • 2 jajka
  • masło (najlepiej klarowane)
  • garść rukoli
  • sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

1. Paprykę przetnij w najgrubszym miejscu. Odetnij dwa krążki o grubości ok. 1,5 cm. Podsmaż lekko z jednej strony na maśle.

2. Odwróć i w każdy krążek wbij jajko. Posyp solą i pieprzem. Smaż na średnim ogniu, aż białko się zetnie. Możesz przykryć pokrywką, aby przyspieszyć ten proces.

3. Jeśli lubisz mocno ścięte jajka, odwróć je na drugą stronę i dosmaż. Udekoruj rukolą.

Zobacz także:

Hummus z oliwą z oliwek i paprykąStyl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas