Reklama

Jajka w sosie pomidorowo-paprykowym

Całkiem nowy sposób na jajka.

Składniki

  • 3 jaja
  • 3 czerwone papryki pokrojone w paseczki
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • cebula
  • garść zielonych oliwek pokrojonych w grube talarki
  • pół szklanki przecieru pomidorowego
  • 25 dag odsączonej czerwonej fasoli z puszki
  • pęczek kolendry
  • 2 łyżeczki kminku
  • po łyżeczce papryki zwykłej i wędzonej
  • oliwa
  • kilka kropli tabasco
  • sól i pieprz

1. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż czosnek, pokrojoną w plasterki cebulę i papryki. 

2. Po pięciu minutach dodaj przecier pomidorowy, fasolę, kminek, papryki, przyprawy, tabasco i oliwki. Wszystko delikatnie wymieszaj, aby nie uszkodzić fasoli. Smaż na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 

3. Na wierzch wbij jajka, starając się zachować między nimi odstęp. Smaż kilka minut, aż się zetną. 

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy