Reklama

Jajka zapiekane w bułce z szynką i roszponką

Szukasz pomysłu na efektowne śniadanie, które zachwyci twoich domowników? Polecamy prosty przepis na jajka zapiekane w bułce.

Składniki

  • 2 bułki
  • 2 jajka
  • 4 plasterki szynki/boczku
  • 60 g mozzarelli
  • pół szklanki roszponki/szpinaku
  • sól, pieprz
  • dymka

Sposób przygotowania:

Odcinamy ¼ góry bułki i usuwamy jej środek. Gotowe pieczywo wypełniamy szynką, roszponką, serem oraz jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 25 - 30 minut. Posypujemy posiekaną dymką. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy