Reklama

Reklama

​Jak kupić dobrego kurczaka?

Po czym rozpoczyna czy drób, który chcemy kupić, jest świeży.

Kurczaka należy przycisnąć palcem. Mięso zdrowego, świeżego kurczaka jest sprężyste. Stare mięso jest wodniste i po naciśnięciu pozostaje w nim wgłębienie. Jeżeli jest ze skórą, to na starym ta skóra się roluje. Na świeżym trzyma się mięsa.

Jeśli decydujemy się na kupno mięsa tzw. brojlerów, to najlepiej wybierać te z małych hodowli. Drób karmi się zbożem i bardziej dba o warunki. Mięso jest pachnące, a rosół klarowny.

Kurczaka należy powąchać. Jeżeli jest karmiony koncentratami i faszerowany lekami, nieprzyjemnie pachnie.

Reklama

Na żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy