Reklama

Kacze udka z malinami

Składniki

  • 2 kacze udka ze skórą
  • 25 dag świeżych malin
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 4 gałązki świeżej mięty
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól, pieprz, chili, majeranek

Udka umyć, osuszyć, obsmażyć na oleju, dociskając, by wysmażyć z nich tłuszczu, doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec 90 min w temp. 200°C. Zostawić w piekarniku na 10 minut.

Maliny opłukać, zalać 1/2 szklanki wody (kilka zostawić do dekoracji), rozgotować je na małym ogniu. Dodać cukier i ocet balsamiczny, podgrzewać, aż płyn zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i chili. Sos zblendować, przetrzeć przez sito. Mięso polać sosem, udekorować mięty i malinami.

Zobacz także:

Reklama


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy