Karkówka w morelowo-sezamowej glazurze z morelowo-migdałowymi kieszonkami

Karkówka w morelowo-sezamowej glazurze z morelowo-migdałowymi kieszonkami
Karkówka w morelowo-sezamowej glazurze z morelowo-migdałowymi kieszonkami materiały prasowe

Składniki

  • 2-3 kg peklowanej karkówki bez kości/ baleronu
  • 2 świeże liście laurowe
  • 10 ziarenek czarnego pieprzu
  • 6 goździków
  • 6 ząbków czosnku

na syrop

  • szklanka wody
  • szklanka soku morelowego
  • szklanka białego cukru
  • 3 goździki
  • laska cynamonu
  • 20 suszonych moreli
  • 20 migdałów

na glazurę

  • 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
  • 1 łyżka stołowa posiekanego, świeżego czosnku
  • 3/4 szklanki cienko pokrojonych, suszonych moreli
  • 2 łyżki stołowe brązowego cukru
  • 2 łyżki stołowe sosu sojowego
  • 1 łyżka stołowa płynnego miodu
  • 1,5 szklanki soku morelowego lub pomarańczowego
  • 1/2 szklanki dżemu morelowego
  • sól i czarny pieprz
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego (opcjonalnie)

Glazura

Glazurowanie

Jenny i Reza
Jenny i Rezamateriały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?