​Karp na Wigilię, ale nie tylko. Jak go przygotować?

Ewa Wachowicz przekonuje, że karp jest bardzo zdrowy i można go przygotować na wiele różnych sposobów
Ewa Wachowicz przekonuje, że karp jest bardzo zdrowy i można go przygotować na wiele różnych sposobówarchiwum prywatne

Co zrobić, by smażony karp smakował jak najlepiej?

Smażony karp to świąteczna klasyka
Smażony karp to świąteczna klasykaValue Stock ImagesEast News

Składniki

  • 2 kg karpia
  • 200 g suszonych podgrzybków
  • 1 cebula
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 1 cytryna
Karp faszerowany
Karp faszerowanyarchiwum prywatne

Karp nie tylko "od święta". Jak go serwować w pozostałe dni?

Składniki

  • 25 dkg karpia wędzonego
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • pęczek koperku
  • pieprz

Składniki

  • wędzony filet z karpia
  • 250 g sera białego półtłustego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

do podania

  • chleb wiejski

na gruszkę w karmelu

  • 1 gruszka
  • 1 łyżka miodu
  • 100 ml wina białego wytrawnego
Karp "awanturka"
Karp "awanturka"archiwum prywatne
„Ewa gotuje”: Domowy majonezPolsatPolsat