Kaszogery. Zdrowie na talerzu

 Do miski włóż wystudzoną kaszę, dodaj pestki dyni, sezam, wystudzone warzywa z patelni
Do miski włóż wystudzoną kaszę, dodaj pestki dyni, sezam, wystudzone warzywa z patelni123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 g kaszy ( jaką lubisz: jaglana, gryczana itp.)
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 1 średnia cebula
  • 1 mała marchewka
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki sezamu
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 5 bułek
  • liście sałaty
  • awokado
  • 2-3 pomidory czerwona cebula
5
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?