Reklama

Klasyczny sznycel wiedeński

Przygotowanie przypomina robienie klasycznych kotletów schabowych, ale wyjątkowe składniki zapewniają smak, z którym zwykły “schabowy" nie może się równać.

Składniki

  • 4 kotlety z udźca cielęcego
  • sól
  • do panierowania: mąka, jajko, bułka tarta
  • masło klarowane do
  • 4 łyżeczki masła
  • cytryna
  • klarowane masło do smażenia
  • masło 4 łyżeczki

Kotlety rozbić tłuczkiem i oprószyć solą. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia położyć po łyżeczce masła. Podawać z ćwiartką cytryny.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy