Koktajl z miodem i jagodami
Coś pysznego na drugie śniadanie? Polecamy koktajl z jagodami i miodem.
Składniki
- 2 szklanki świeżych jagód leśnych lub borówek amerykańskich
- 2 szklanki jogurtu waniliowego
- 2 szklanki tłustego mleka lub napoju sojowego
- 8 łyżek płynnego miodu lub syropu klonowego
- 8 kostek lodu (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
1. Jagody przebrać, usunąć listki, delikatnie opłukać, odsączyć na sicie.
2. Do kielicha miksera wlać jogurt i mleko. Dodać miód i jagody (kilka odłożyć). Miksować około minuty. Przelać koktajl do schłodzonych szklaneczek. Do każdej szklaneczki wrzucić po dwie kostki lodu (jeśli masz blender, który kruszy lód, można kostki lodu zmiksować razem z koktajlem).
3. Na wierzch położyć po kilka odłożonych jagód.
Zobacz także: