Kolorowa sałata ze szpinakiem

Składniki
Składniki na 4 porcje:
- 1 papryka
- 1 cebula
- miks sałat
- 1 ząbek czosnek
- 2 pomidor
- tabasco
- miód
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 2 łyżki olej balsamiczny
3-4 osób
Opłukać liście wszystkich sałat, roszponki, rukoli, szpinaku i botwinki. Dokładnie osuszyć. Pomidory umyć, pokroić na cząstki. Oczyszczoną paprykę pociąć w paseczki. Obrać cebulę i pokroić w piórka. Składniki wymieszać w dużej salaterce.
Ocet balsamiczny utrzeć na gładko z miodem i tabasco i szczyptą soli. Bezpośrednio do sosu wcisnąć czosnek. Ucierając widelcem, dodawać małe porcje oliwy.
Na koniec ewentualnie doprawić solą. Sałatkę skropić sosem, lekko przemieszać i podawać.