Reklama

Kolorowa sałatka z kurczakiem i truskawkami

Przyrządzaj potrawy ze świeżych i tanich o tej porze roku warzyw oraz owoców. Przyprawiaj je ziołami.

Składniki

  • pojedyncza pierś kurczaka
  • 20 dag truskawek lub malin
  • 20 dag szpinaku lub rukoli
  • awokado
  • ząbek czosnku
  • 5 dag startego parmezanu
  • oliwa
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pierś kurczaka dopraw solą, pieprzem i czosnkiem, a następnie upiecz, ostudź i pokrój na kawałki. 

2. Liście szpinaku opłucz, osusz i porwij. Awokado potnij w paski, a truskawki w ćwiartki. Połącz wszystkie składniki. 

3. Przypraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem i skrop oliwą. Dokładnie wymieszaj. Posyp sałatkę parmezanem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy