Krem z batatów z romesco

Krem z batatów z romesco
Krem z batatów z romescomateriały prasowe

Składniki

na zupę:

  • 3 bataty (1 kg)
  • 1⁄2 papryczki chili, pozbawionej pestek
  • olej do smażenia
  • 3 1⁄2–4 szklanki bulionu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz

na salsę romesco:

  • 2 papryki
  • 1 pomidor 143 1 główka czosnku
  • 1 kromka chleba
  • 1⁄4 szklanki migdałów
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • 1 łyżka octu, dowolnego
  • sól i pieprz
  • 1⁄2–3⁄4 szklanki oliwy extra vergine
Okładka książki "Nowa Jadłonomia"
Okładka książki "Nowa Jadłonomia"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?