Krem z dyni z grzankami
Pyszna i delikatna zupa, która rozgrzeje w zimowe dni.

Składniki
- 1 kg dyni
- 1 l wywaru warzywny
- 4 ząbki czosnku
- 10 dag boczku wędzonego
- sól
- pieprz
- majeranek
- śmietana
- grzanki
- cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Dynię wydrąż, usuń pestki i części miękkie. Miąższ pokrój w kostkę i połącz z wywarem. Całość gotuj, aż dynia będzie miękka i zmiksuj.Cebulę pokrój w kostkę, boczek w paski, a czosnek przeciśnij przez praskę. Składniki wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż. Następnie połącz ze zmiksowaną zupą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut.Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy i wlej śmietanę. Wymieszaj. Podawaj z grzankami.Już dziś możesz wesprzeć WOŚP! Czekamy na Ciebie na pomagam.interia.pl!Zobacz także: