Krem z karmelizowanymi bananami

Krem z karmelizowanymi bananami
Krem z karmelizowanymi bananami123RF/PICSEL

Składniki

na 4-6 porcji

  • Krem: 16 herbatników zbożowych z polewą czekoladową
  • 10 dag białej lub karmelowej czekolady
  • 150 ml słodkiej śmietanki 30-36 proc.
  • 2 białka

na krem

  • 16 herbatników zbożowych z polewą czekoladową
  • 10 dag białej lub karmelowej czekolady
  • 150 ml słodkiej śmietanki 30-36 proc.
  • 2 białka

na orzechy w miodzie

  • 10 dag orzechów
  • 5 łyżek masła
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżka płynnego miodu

na krmelizowane banany

  • 4 banany – najlepiej niedojrzałe
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • 5 dag czekolady mlecznej do dekoracji
Zmysłowa kuchnia Kasi FiguryStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?