Reklama

Reklama

Krem z zielonych warzyw

Idealna zupa.

Składniki

  • 50 dag mrożonego groszku
  • 1/2 brokuła
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 150 ml śmietany 18 proc.
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • sól,
  • pieprz czarny świeżo mielony i ziołowy
  • kozieradka

Przygotowanie:

Cebule umyć, obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oliwie, dodać posiekany czosnek, mrożony groszek, różyczki brokuła, gorący bulion. Gotować do miękkości, doprawić solą, pieprzem, ziołami oraz cytryną.

Składniki zupy zmiksować na krem, (można też przetrzeć przez Faszerowane ziemniaki z pieca sito), zabielić śmietaną.

Zobacz także:



Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy