Reklama

Kurczak Teriyaki

Doskonały pomysł na danie z grilla.

Składniki:

4 udka z kurczaka, duże, bez kości

150 g sosu  teriyaki

2 g przyprawy shichimi

Sól, pieprz

Podziel  mięso na dwie części. Usuń skórę z pierwszej partii udek. Każde udko podziel na 4 kawałki, dodaj sos teriyaki i szczyptę shichimi, dobrze wymieszaj.  Włóż mięso do lodówki na 2-3 godziny.

Pozostałe udka rozbij tłuczkiem, dopraw solą i pieprzem i pokryj sosem teriyaki. Drugą porcję mięsa włóż na ruszt. Z pierwszej zrób szaszłyki. Piecz na średnio rozgrzanym grillu przez 10-15 minut.

Reklama


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy