Kuskus z kurczakiem i pigwą
Z owocową nutą.

Składniki
- kuskus / 500 g
- cebula / 100 g
- suszone morele / 100 g
- pigwa / 200 g
- oliwa z oliwek / 100 ml
- udka z kurczaka / 500 g
- suszone wiśnie / 50 g
- limonka / 2 szt.
- natka pietruszki / 20 g
- szafran / 1 szczypta
- bulion drobiowy / 1 l
- sól i pieprz / do smaku
4
Mięso pokrój na kawałki. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na oliwie. Dodaj pokrojone morele, pigwę i wiśnie. Dodaj mięso i smaż na średnim ogniu. Zetrzyj skórkę z cytrusów. Zagotuj kuskus w wodzie z dodatkiem szafranu, wymieszaj i wyłącz ogień, przykryj na 5 minut. Posiekaj natkę i dopraw mięso. Dodaj skórkę i sok z cytrusów. Smaż, aż owoce zrobią się miękkie. Dodaj kuskus i natkę.