Leczo według Andrzeja Polana

Andrzej Polan przedstawił trzy różne przepisy na przygotowanie leczo. Który będzie twoim ulubionym?

Ta rozgrzewająca potrawa idealnie sprawdzi się podczas pierwszych jesiennych dni
Ta rozgrzewająca potrawa idealnie sprawdzi się podczas pierwszych jesiennych dni123RF/PICSEL

Leczo to węgierska potrawa, która w Polsce popularna jest od kilkunastu lat. Polskie gospodynie dawniej podawały do niej... parówki! Na szczęście od tamtych czasu sporo się zmieniło. 

Andrzej Polan zaproponował cztery różne rodzaje lecza z innych regionów Węgier. Tłuste z Budapesztu, nieco lżejsze, a może na ostro? Wybór jest duży. 

Jakie warzywa są podstawą tego pożywnego dania i które mięso wybrać?

Źródło: Dzień Dobry TVN
Dostawca: x-news

X-news
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas