Lekki obiad

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij

Roladka drobiowa ze szpinakiem.

Szpinak chroni przed rakiem i miażdżycą
Szpinak chroni przed rakiem i miażdżycą123RF/PICSEL

Oto propozycja dla tych, którzy nie potrafią zrezygnować z mięsa.

Przepis z mięsem

Roladki podawaj z ryżem, kaszą, pełnoziarnistym makaronem  lub jednym ziemniakiem gotowanym bez soli.

Składniki

  • pierś kurczaka lub indyka (150 g)
  • 5-6 kostek (brykietów) szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • jogurt naturalny
  • koperek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

1. Pierś kurczaka lub indyka przekrój, rozbij, oprósz solą i pieprzem.  2. Zamrożony szpinak wrzuć na gorącą patelnię i podduś. Dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz jajko, dopraw, wymieszaj. 3. Masę szpinakową nałóż na mięso, zwiń w roladkę. Włóż do folii aluminiowej, wstaw do piekarnika. Piecz ok. 30 min w 180°C. Przed podaniem pokrój w plastry. Roladka jest sucha, możesz polać ją dipem z jogurtu, koperku i czosnku. 4. Podawaj z roszponką i pomidorkami koktajlowymi.Zobacz także:

Roladki z kurczaka z suszoną śliwkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na